Om Teater Esther

Grunden till vad som skulle bli Teater Esther föddes under hösten 2011. Ambitionen var att göra teater som berättar om möten mellan människor. Att sätta ett förstoringsglas på de stora konflikterna i de små sammanhangen. Eller var det kanske tvärtom? Att berätta igenkännande historier som berör helt enkelt.

Ett år senare satte Teater Ester upp sin första gemensamma föreställning. Ingen pjäs kändes mer utmanande eller mer stimulerande är Jonas Gardells Människor i solen – en historia som väver samman människans litenhet i universum med till synes triviala relationsproblem och drömmen om livet som aldrig blev. Allt med Gardells träffsäkra och många gånger dråpliga dialoger. Föreställningen spelades på Backa Kulturhus i oktober 2012 och fick ett mycket varmt mottagande. 

I oktober 2013 spelade Teater Esther Maria Bloms Sårskorpor för fulla hus på Fängelset i Göteborg. Föreställningen blandade livemusik, dans,  skratt och gråt och skildrade en rad karaktärers sökande efter kärlek och vänskap. 

7e, 8e och 9e november 2014 sätter Teater Esther upp Perfect Life AB, även denna föreställning kommer att spelas på Fängelset. Perfect Life AB är skriven av Frida Hartvigsson med inspiration av övriga gruppen och kan kortfattat beskrivas som ett familjedrama med tvist. Vi är mycket stolta över att kunna bjuda på en urpremiär! 

Medlemmar

Annonser